prokarbazint

Megfelelő klinikai és laboratóriumi létesítmények álljanak rendelkezésre a kezelt betegek prokarbazint megfelelő kezelés nyomon követésére.

Felhasználás procarbazinnal

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: alkilezõszer

Prokarbazin gondolják, hogy zavarják a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Ugyancsak gátolja az egy vegyi anyag a központi idegrendszerben az úgynevezett monoamin-oxidáz (MAO), de ez valószínűleg nem kapcsolódik a hatása a rák ellen. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja prokarbazin, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások, mint például a hajhullás, nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Néhány mellékhatás nem fordulhat elő hónapokig vagy évekig után a gyógyszer alkalmazásának.

Mielőtt elkezdi a kezelést a prokarbazint, ha az orvosával kell beszélni a jó prokarbazint fog tenni, valamint a kockázatok használja.

Prokarbazint csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Procarbazinnal, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a prokarbazint vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt prokarbazint

Bár nincs specifikus információ a használatát prokarbazinból a gyerekek, ez várhatóan nem okoz más mellékhatásokat vagy problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél.

A mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idős betegeknél, akik általában érzékenyebbek a hatásait prokarbazinból.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed prokarbazint, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata prokarbazint bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata prokarbazint bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata prokarbazint bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata prokarbazin bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja prokarbazint, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Használata prokarbazint együtt az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja prokarbazint, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő prokarbazin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja prokarbazint csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon több vagy kevesebb, és nem használják gyakrabban, mint az orvos rendelt. A pontos összeg a gyógyszert, amire szükség van gondosan kidolgozott. A túl sok növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét, miközben túl kevés nem javítja az állapotát.

Prokarbazint néha együtt adják bizonyos gyógyszerekkel. Ha ön használ kombinációja gyógyszerek, győződjön meg róla, hogy vegye mindegyiket a megfelelő időben, és ne keverjük össze őket. Kérdezze meg az egészségügyi szakember segítségével azt tervezi, egy módja annak, hogy a gyógyszert a megfelelő időben.

Prokarbazin gyakran hányingert és hányást okoz. Még ha kezdi úgy érezni, beteg, ne hagyja abba a prokarbazint ellenőrzése nélkül orvosával. Kérdezze meg az egészségügyi szakember a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat.

Ha hányni röviddel azután, hogy egy adag prokarbazinból, kérdezze meg orvosát. Azt fogják mondani, hogy tesznek-e az adagolást, vagy várni, amíg a következő adagot.

Az adagot a prokarbazin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat prokarbazinból. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot prokarbazinból, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Megfelelő felhasználása prokarbazinból

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a prokarbazint megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát vagy a kórházi ügyeletre azonnal, ha súlyos fejfájás, merev nyak, mellkasi fájdalom, gyors szívverés, vagy hányinger és hányás szedésének prokarbazint. Ezek tünetei lehetnek súlyos magas vérnyomás reakció kell egy orvos figyelmét.

Amikor hozott bizonyos ételek, italok, vagy egyéb gyógyszerek, prokarbazint okozhat nagyon veszélyes reakciók, például hirtelen magas vérnyomás. Annak elkerülése érdekében, az ilyen reakciók, tartsa be az alábbi szabályokat az óvatosság

Miután abbahagyja prokarbazint továbbra is meg kell betartják a szabályokat az óvatosság az élelmiszer-, ital, és egyéb gyógyszereket legalább 2 hete, prokarbazint továbbra is reagálhat bizonyos élelmiszerek vagy más gyógyszerek akár 14 nappal azután, hogy hagyja abba.

prokarbazint növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek lassítják az idegrendszert, esetleg aluszékonyságot is okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok, gyógyszer rohamok izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben prokarbazint.

Óvintézkedések használat közben prokarbazint

prokarbazint okozhatja egyes emberek válnak álmos vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a prokarbazint, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Amíg kezelik prokarbazint, és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Prokarbazint csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban ne vegyen vagy ne nemrégiben szedett orális polio vakcina, mivel van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá ne személyek, akik megtették orális polio vakcina. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Prokarbazint csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben átmenetileg, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

A diabeteses betegek

Ha megy, hogy sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátást mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy használja prokarbazint vagy használtak az elmúlt 2 hétben.

Orvosa, hogy készítsen egy azonosító kártyát, amely szerint használ prokarbazint.

Együtt a szükséges hatást, gyógyszerek, mint a pro-karbazin néha okozhat nem kívánt hatásokat, például vér problémák, hajhullás, magas vérnyomás reakciók, és más mellékhatásokat. Ezek és mások az alábbiakban ismertetjük. Továbbá, mivel az út ezen gyógyszerek a test, van esély, hogy előfordulhat, hogy más nem kívánt hatások, amelyek nem fordulnak elő, míg hónapok vagy évek után a gyógyszer alkalmazásának. Ezek a késleltetett hatások lehetnek bizonyos ráktípusok, mint például a leukémia. Megvitatni ezeket lehetséges hatásait orvosával.

prokarbazint Side Effects

prokarbazint

Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Hagyja abba prokarbazint és kap sürgős segítséget azonnal, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

prokarbazint okozhat átmeneti hajhullás néhány ember. A kezelés után a prokarbazint véget ért, a normális hajnövekedés visszatér.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Glioblastoma multiforme esetén Avastin bevacizumab temozolomid, Temodar, karmusztinból BiCNU

Anaplastikus oligodendroglióma vinkrisztin, iomustine, Oncovin, Gleostine, Vincasar PFS CeeNU

Hodgkin limfóma ciklofoszfamid, doxorubicin, Cytoxan, Opdivo, nivolumab, vinkrisztin

Anaplasticus astrocytoma temozolomid Temodar, Matulane