szömörce kiütés

Szömörce kiütés okozta allergiás reakció, az olajos gyanta nevű urushiol (u-SZMSZ-ő-ol). Ez az olaj a levelek, szárak és gyökerek szömörce, mérges szömörce és méreg szömörce.

Mossuk a bőr rögtön, ha érintkezésbe kerülnek az olaj, ha nem tudod, hogy te nem érzékeny rá. Mosás le az olajat csökkentheti az esélyét a szömörce kiütés. Ha kiütés, akkor nagyon viszket, és hetekig.

Akkor kezelésére enyhe esetekben szömörce kiütés otthon nyugtató krémek és hűvös fürdő. Szükség lehet vényköteles gyógyszert kiütés, ami súlyos vagy széleskörű – különösen, ha ez az arcon vagy a nemi szervek.

Jelei és tünetei a szömörce kiütés közé

Gyakran a kiütés néz ki, mint egy egyenes vonal, mert az út a növény kefék bőrére. De ha érintkeznek egy ruhadarab, vagy az állati szőrt, amely urushiol rajta a kiütések jobban terjed ki. Azt is át az olajat más testrészén ujjaival. A reakciót általában fejlődik 12-48 órával az expozíció után, és tart két-három hétig.

A súlyossága a kiütés mennyiségétől függ az urushiol hogy a bőrére. A szakasz a bőrt több urushiol rajta lehet kiütés előbb.

Bőre kell jönnie közvetlenül érintkezik a növény olaj érinti. Fólia folyadék nem terjedt a kiütés.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Keresse fel orvosát, ha

Szömörce kiütés egy olyan típusú allergiás kontakt dermatitis okozta olajos gyanta nevű urushiol. Ez megtalálható a levelek, szárak és gyökerek szömörce, mérges szömörce és méreg szömörce. Ez a gyanta nagyon ragadós, így könnyen csatlakoztatható a bőr, ruházat, eszközök, berendezések és állat bundáját. Tudod kap egy szömörce reakciót

Mit várnak el az orvos

A szömörce kiütés önmagában nem fertőző – buborékfólia folyadék nem tartalmaz urushiol és nem terjedt a kiütés. És akkor nem kap szömörce másik személynek, kivéve ha már megérintette urushiol hogy még az adott személy vagy vele ruhát.

Szabadtéri tevékenységek, mint például a következő is beveszünk nagyobb a kockázata a kitettség szömörce, mérges szömörce és méreg szömörce

Ha megkarcolja a szömörce kiütés, baktériumok mellett a körmeit okozhatja a bőr megfertőződhetnek. Keresse fel orvosát, ha a genny kezd szivárogni a hólyagok. A kezelés általában magában foglalja az antibiotikumok.

Akkor valószínűleg nem lesz szükség orvosi kezelésre irányuló szömörce kiütés, hacsak nem terjed széles körben, még mindig fennáll néhány hétig vagy megfertőződik. Ha az érintett, akkor valószínűleg először látni az elsődleges orvos. Ő utalhat, hogy egy orvos, aki specializálódott bőrbetegségek (bőrgyógyász).

Mielőtt a találkozó, akkor érdemes felsorolni az összes gyógyszert, étrend-kiegészítők és vitaminok szedése. Emellett lista kérdéseket szeretne feltenni orvosával a szömörce kiütés. A példák közé tartoznak

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

Általában nincs szükség, hogy a doktor a szömörce kiütés. Ha keresse fel orvosát, ő képes lesz arra, hogy diagnosztizálja a kiütés által nézett rá. Nincs szükség további vizsgálatra van szükség.

Szömörce kezelések általában csak öngondoskodás módszerekkel. És a kiütések általában megy el a saját két-három hétig.

Ha a kiütés vagy szélesebb eredményez számos hólyagok, orvosa egy orális kortikoszteroid, mint például a prednizolon. Ha bakteriális fertőzés alakult ki a kiütések helyén, kezelőorvosa adhat egy recept orális antibiotikum.

A szömörce kiütés végül elmegy a saját. De a viszketés is nehéz kezelni, és megnehezítik, hogy aludni. Ha karcolja meg a hólyagok, akkor megfertőződhetnek. Íme néhány lépés, amit megtehetsz, hogy segítsék a viszketés

Annak megakadályozása érdekében szömörce kiütés, az alábbi tippeket

Kerüljük a növényeket. Megtanulják, hogyan kell azonosítani szömörce, mérges szömörce és méreg szömörce minden évszakban. Ha gyalogos vagy újabb egyéb tevékenységeket, amelyek ki magát ezek a növények, próbálja maradni törlődik utakat. Ha kemping, győződjön meg róla, hogy a szurok a sátor a mentes területen ezek a növények.

A háziállatokat tartsa futását keresztül erdős területeket, hogy urushiol nem véletlenül ragaszkodik a szőr, amit akkor nyúlhat.

Mossuk a bőr vagy az állat bundáját. 30 percen belül az expozíció után, szappannal és vízzel óvatosan mossa le a káros gyanta a bőréről. Scrub alatt a körmök is. Ez segít megelőzni a kiütések. Még mosás után egy óra múlva segíthet csökkenteni a súlyosságát a kiütés.

Ha úgy gondolja, a kutya lehet szennyezett urushiol, hozott néhány hosszú gumikesztyű, hogy kedvence a fürdő.

A beszennyeződött tárgyakat. Ha úgy gondolja, már érintkezett szömörce, mossa meg a ruházatot azonnal mosószeres – ideális esetben egy mosógép. Kezelje a szennyezett ruhát alaposan, hogy nem adják át a urushiol magad, bútorok, szőnyegek vagy berendezések.

Mossa le minden egyéb szennyezett tárgyak – például a külső fogaskerék, kerti szerszámok, ékszerek, cipők és még cipőfűző – a lehető leghamarabb. Urushiol maradhat erős évekig. Tehát ha eltette a szennyezett kabát nélkül, mosás, és vegye ki egy évvel később, az olajat a kabát még mindig okoznak.

keresse fel orvosát