sztóma: alkalmazkodás az élet után colostomát ileostomia vagy urostomy

Tudjon meg mindent tud az életről egy sztóma. Használja ezt az információt, hogy növeljék az önbecsülés, és segít alkalmazkodni a sztóma.

Ez időt vesz igénybe, hogy legyen kényelmes sztóma – sebészetileg kialakított nyílás a has, ami lehetővé teszi a hulladék vagy a vizelet kiürül a szervezetéből.

Sok kérdés lehet végigmenni a fejedben, azt tervezi, az első vállalkozások kívül otthonában. Tud menni vissza a munka után vastagbélsipoly? Tud a kerékpár út, ha van egy ileostomia? Mindenkinek kitalálni, amit még urostomy műtét ránézésre te?

Akkor nem sok az azonos tevékenységet élvezték előtt vastagbélsipoly vagy más sztóma műtét.

Van egy kedvenc étele? Ha már adott a OK orvosától, hogy folytassa a rendszeres táplálkozás, eszik, amit akar. Ha van egy colostomia vagy ileostomia, rájössz, hogy a különböző élelmiszerek befolyásolják tápcsatornában másképp.

Ahogyan bizonyos élelmiszerek adtam gázt a műtét előtt, akkor valószínűleg tapasztalni gáz bizonyos ételek, most, hogy van egy sztóma. Bár lehet választani enni gáz okozó élelmiszerek mérsékelten, vagy csak akkor, amikor a gáz nem leszel zavarban – például amikor otthon van, nem pedig a munka – nem jelenti azt, hogy nem valaha enni gáz okozó élelmiszerek.

Bizonyos élelmiszerek nagyobb valószínűséggel okoznak gáz, hasmenés, székrekedés, tökéletlen emésztés vagy a vizelet szagát. De melyek azok a fenti hatásokat függ a szervezetben.

Ha nem biztos abban, hogyan élelmiszerek hatással lesz Önre, úgy próbálta őket otthon, egy olyan időpontban, étkezés előtt őket a nyilvánosság előtt. Tudva, hogy minden élelmiszer befolyásolja az emésztést azt jelenti, hogy kevesebb időt kell aggódni az étel hatását, és több időt szórakozik a barátaival.

Segíthet rágni az ételt alaposan, és igyon sok vizet.

Ha van egy urostomy, akkor előfordulhat, hogy aggódik a vizelet szagát. Egyes élelmiszerek okozhat erősebb szagú vizelet, de akkor minimalizálni, hogy az ivóvíz vagy áfonyalé.

Kivéve, ha a kedvenc hobbija a kontakt sport, sok a lehetséges sérülések, szabad leszel, hogy menjen vissza a tevékenységek élvezni, miután gyógyítani sztóma műtét. A fő veszélyt az jelenti, hogy a kár a nyitó, ahol a hulladékot, vagy a vizelet távozik a szervezetéből (sztóma), ami azt jelenti, durva sport lehet, ki.

Ha azt szeretnénk, hogy továbbra is ilyen célokra, kérdezze meg orvosát vagy sztóma nővér a különleges termékeket lehet használni, és óvintézkedéseket lehet, hogy megvédjük a sztóma ezen tevékenységek során.

Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi súlyemelés a műtét után. Lehet, hogy várni a műtéti bemetszés gyógyítani előtt súlyemelés, hogy csökkentse a szövődmények kockázata. Miután teljesen meggyógyult, az orvos vagy a nővér a sztóma lehet ajánlani egy eszköz, amely támogatja a has súlyemelés.

Ha ideges, hogy a futás, úszás vagy más atlétikai tevékenység fellazítja a sztóma zsákot, ami szivárgást, egy speciális öv vagy kötőanyag, hogy tartsa a osztómiás tasak a helyén. Kérdezze meg a helyi egészségügyi ellátás tárolni vagy nézd online speciális termékek aktív emberek ostomies.

Szükséged lesz idő a műtét után, hogy gyógyítsa és vissza, de akkor végül megy vissza dolgozni. Lehet, hogy úgy dönt, hogy megkönnyítsék újra munkába vagy beszélj a munkáltatót korlátozott menetrend amíg úgy érzi, sokkal magabiztosabb Ön sztóma.

Ha a sorban a munka magában foglalja a kézi munka, vagy sok emelő, orvosa javasolhatja módon védi a sztóma a munkát.

Úgy megy vissza dolgozni, ha jól érzi magát. Ha ideges gondozó a sztóma munkahelyi, beszéljen orvosával vagy a sztóma nővér.

Ne hagyja, hogy aggasztó, hogy a legjobb neked. Visszatérve a munka egy jó módja, hogy átmenet vissza a normális rutin, és újra működik, hogy úgy érzi magát magáról.

Ez rajtad múlik, hogy ki, hogy elmondja a sztóma műtét. Lehet értelme elmondani az embereknek a legközelebb hozzád. Ezek az emberek lehet, hogy aggódik a helyreállítási, és elmagyarázza a sztóma megkönnyítheti a félelmeiket. Beszélgetés szeretteit is egészséges módon megbirkózni az érzelmek.

Ismerősökkel lehet tudni, miért voltál távol a munkából, vagy tudja, hogy ott volt a kórházban, és kérdezni a betegség. Gondolkozz előre, hogy mit mondjak, ha kérdések merülnek fel. Azt lehetne mondani, hogy már volt hasi műtétje, vagy használjon másik alapvető leírása Anélkül, hogy részletesen, ha kényelmetlen megvitatása a sztóma az emberek nem tudod jól.

Más ember kell tudni a sztóma gyakorlati célokra. Ha nincs egy asztal vagy szekrény munkahelyi tárolására extra sztóma ellátás, például, akkor szükség lehet, hogy felfedje néhány részletet a sztóma hogy valaki a munkahelyen, hogy az ilyen intézkedéseket lehet tenni.

Egyesek megtartják sztóma műtét magán, és mások inkább mondani mindenkinek, aki kéri. Ki tudja mondani rajtad, de előfordulhat, hogy te hajlandó megvitatni a részleteket, ahogy egyre kényelmesebb gondozó a sztóma.

Ahhoz, hogy te, a sztóma zsákot ragaszkodik hozzád nagyon nyilvánvaló. Amikor a tükörbe néz, azt veszi észre a zsák a ruha alatt. Azt hihetnénk, hogy minden csobog és a zaj érkező a sztóma hangos és hallott mindenki a szobában.

A legtöbb ember nem veszi észre a sztóma ha nem mondja el nekik róla. Ahogy megszokja a sztóma, akkor kitalálni tippeket és trükköket, hogy tartsa a zsákot rejtett és a zajok minimálisra. Íme néhány ötlet a kezdéshez

Tegyen fel egy közeli barát vagy szeretett egy, akinek a véleménye megbízik-e a sztóma zsákot látható a ruha alatt, vagy ha a hangok a sztóma gyártmányú vannak olyan hangosan, ahogy gondolnánk. Mindenki teste teszi a hangokat, és gyárt szagokat időről időre. Miközben lehet kínos, ne hagyja, hogy a félelem, hogy mi romolhat el egy ideig nem mehet a napod.

Nem a ruha tiltott, ha a sztóma. Azonban az egyéni alakot és a sztóma helyét tehet néhány ruhát kevésbé kényelmes. Például, feszes övek gyártására vagy övek érezhet korlátozó át a sztóma. Légy nyitott kísérletezik különböző stílusú ruhákat.

De ne hagyd, hogy a sztóma tartsa meg a rajta tightfitting ruhát vagy akár a fürdőruhát. Nézz be sztóma fürdőruhák és törzsek, amelyek megtalálhatók a szakboltokban.

Időbe fog telni néhány előre útvonaltervezés, de mivel a sztóma nem akadályozza meg a utazik. Ha lesz utazik repülővel, hogy extra sztóma ellátás és csomagolja be őket mind a carry-on és feladott poggyász.

Tekintsük kezében egy nyilatkozatot orvosával a sztóma. Ez a megjegyzés talán megmagyarázza, miért van a sztóma és kérje a repülőtéri biztonsági osztályozó hogy tiszteletben tartjuk a jogaidat keresések során.

Szükséged lesz ideje felépülni a műtét után. És attól függően, hogy milyen típusú sztóma műtét van, előfordulhat némi átmeneti szexuális mellékhatások, mint például a merevedési zavar, vagy a hüvelyszárazság. De a szexuális intimitás után is megmaradhat van a sztóma.

Ha úgy érzi, kevésbé vonzó a sztóma, vegye be visszatérés intimitás lassan. Talán még nem állnak készen a szexre azonnal. Beszélje ezt a partnerrel. Javasoljon kezdve megható és csók. Az Ön partnere segíthet, hogy úgy érzi, sokkal kényelmesebb és megnyugtatni, hogy te is ugyanolyan vonzó egy sztóma.

Tegyen lépéseket előtt intimitás, hogy sokkal magabiztosabb. Ürítse és tisztítsa meg sztómatasak. Ellenőrizze a tömítés megbizonyosodjon arról, hogy szoros. Használjon egy átlátszatlan tasakot, vagy próbálkozzon egy tasak fedelet. Fehérnemű és cummerbunds tett, hogy eltitkolja a tasak vagy tartsa a helyén ről szakboltokban. Kérdezze meg a sztóma nővér mintegy vállalatok eladni ezeket a termékeket.

Bizonyos szempontból a szex változhat sztóma. Előfordulhat, hogy egyes szexuális pozíciókat nyomást gyakorolnak a sztóma, és kényelmetlen. Kísérlet az új pozíciókat, például fekve az Ön oldalán.

Emberek ostomies akik társkereső gyakran aggódni, hogy mikor kell mondani az új társak arról, hogy ostomies. Rajtad múlik. Néhány ember úgy érzi, sokkal kényelmesebb kapok ki a szabadba azonnal, míg mások szeretnék megismerni és a bizalom potenciális partner az első. Tedd, amit úgy érzi, jobb neked. Tudd, hogy az elutasítás lehetséges, és ad egy új partner ideje, hogy mi a sztóma jelent a kapcsolatot. Válaszolj a kérdésekre, nyíltan és őszintén.

Vegye fel a kapcsolatot más emberekkel ostomies – néha nevezik magukat ostomates. Legyen szó akár egy támogató csoport a közösség, vagy az interneten, egyre tanácsot, akik már jártak ott egy nagyszerű módja, hogy növeljék a bizalmat. Kérdéseket tehet fel, hogy lehet, hogy zavarban kérdezze meg orvosát vagy a nővért. És akkor kap tipp, ami segít alkalmazkodni az élet egy sztóma.

keresse fel orvosát