szülés utáni depresszió betegség

A kisbaba születése kiválthatja egy rakás erős érzelmek, az izgalomtól és az öröm, hogy a félelem és a szorongás. De ez is eredményezheti, amit lehet, hogy nem számíthat – depresszió.

Sok új anya megtapasztalják a “szülés utáni baby blues” szülés után, ami általában tartalmazzák a hangulatingadozás, sírás varázslatok, szorongás és alvászavar. Baba blues általában kezdődik az első 2-3 nappal a szülés után, és tarthat akár két hétig.

Tünetek

De néhány új anyukák tapasztal súlyosabb, tartós formája a depresszió úgynevezett szülés utáni depresszió. Ritkán egy szélsőséges hangulati rendellenesség, az úgynevezett szülés utáni pszichózis alakulhat ki szülés után.

Hangulatingadozás; Szorongás; Szomorúság; Ingerlékenység; Érzés túlterheltek; Síró; Csökkentett koncentráció; Appetite problémák; alvászavar

Szülés utáni depresszió nem jellemhiba vagy gyengeség. Néha ez csak egy komplikáció a szülés. Ha a szülés utáni depresszió, azonnali kezelés segít kezelni a tüneteket – és élvezze a baba.

Jelek és tünetek a depresszió szülés után változhat, és az enyhétől a súlyosig.

Jelek és tünetek a baby blues – amely csak az utolsó néhány nap, hogy egy-két hét után a baba megszületik – tartalmazhatja

Depressziós hangulat vagy súlyos hangulati változások; Túlzott sírás; Nehézségi kötés a baba; Kivonul a család és a barátok, Étvágytalanság vagy eszik sokkal többet, mint máskor; Álmatlanság (inszomnia), vagy túl sokat alszik; Elsöprő fáradtság vagy energia; Csökkent érdeklődés és az öröm tevékenységekben használt élvezni; Intenzív ingerlékenység és a harag; A félelem, hogy te nem jó anya; Értéktelenség érzése, a szégyen, a bűntudat vagy elégtelensége; Csökkent a gondolkodás, koncentrátum vagy döntéseket; Súlyos szorongás és pánikrohamok; Önkárosító vagy a baba; Visszatérő gondolatok, halállal vagy öngyilkossággal

Szülés utáni depresszió is téveszthető gyerekzsivajból először – de a jelek és tünetek intenzívebb és hosszabb ideig, végül zavarja a képességét, hogy törődik a baba, és kezeli a többi napi feladatokat. A tünetek általában fejleszteni az első néhány hétben a szülés után, de kezdődhet később – legfeljebb hat hónappal a szülés után.

Zavartság és eltévedés; Obsessive gondolatai a baba; Hallucinációk és téveszmék; Alvászavarok; Üldözési mánia; Megpróbálja kárt magának vagy a baba

Okoz

Szülés utáni depresszió tünetei lehetnek

Kezeletlen, szülés utáni depresszió tarthat több hónapig vagy tovább.

A szülés utáni pszichózis – egy ritka állapot, amely általában belül alakul ki az első hét után – a jelek és tünetek még súlyosabb. Jelek és tünetek közé tartozhat

Szülés után pszichózis vezethet életveszélyes gondolatok vagy viselkedés és azonnali kezelést igényel.

Ha depressziós érzés után a baba születése, akkor nem szívesen vagy zavarba bevallani. De ha bármilyen tünet szülés utáni baby blues vagy a szülés utáni depresszió, forduljon orvoshoz, és ütemezni. Ha a tünetek arra utalnak, akkor lehet, hogy a szülés utáni pszichózis, kap azonnali segítséget.

Kockázati tényezők

Fontos, hogy értesítse orvosát, amint lehetséges, ha a jelek és tünetek a depresszió, ezek a funkciók

Nem fakulnak két hét után; Egyre rosszabb; Megnehezíti, hogy törődik a baba; Megnehezíti, hogy a mindennapi feladatok elvégzéséhez; Tartalmazza Önkárosító vagy a baba

szövődmények

Ha bármely ponton van Önkárosító vagy a baba, azonnal segítségére partner vagy szeretteink vigyáz a baba, és hívja a 911 vagy a helyi segélyszolgálatot, hogy segítséget kapjon.

Hívja fel a mentális egészség specialista .; Hívjon egy öngyilkos hotline számot – az Amerikai Egyesült Államokban, hívja a National Suicide Prevention Lifeline a 1-800-273-TALK (1-800-273-8255) .; Kérjen segítséget az elsődleges orvos vagy más egészségügyi szolgáltató .; Érhetünk el egy közeli barát vagy szeretett .; Kapcsolat miniszter, szellemi vezető vagy valaki a hit közössége.

Szintén figyelembe a következőket ha miután öngyilkossági gondolatok

Fizikai változások. Szülés után, drámai csökkenése a hormonok (ösztrogén és progeszteron) a szervezetben hozzájárulhat a szülés utáni depresszió. Más hormonok által termelt pajzsmirigy is eshet élesen -, amely elhagyja érzi magát fáradtnak, lassú és depressziós .; Érzelmi problémák. Ha kialvatlan és túlterheltek, akkor lehet, hogy tudja kezelni, még kisebb problémák. Lehet, hogy aggódik a képességét, hogy érdekel egy újszülött. Lehet érezni, kevésbé vonzó, küzdenek az identitástudat, vagy úgy érzi, hogy már elvesztette az irányítást az életed felett. Minden ilyen tényezők hozzájárulhatnak a szülés utáni depresszió.

Felkészülés a kinevezés

Az emberek a depresszióval nem ismeri, vagy elismerik, hogy ők depressziós. Lehet, hogy nem ismeri a jelek és tünetek a depresszió. Ha úgy gondolja, hogy egy barát vagy szeretett egy szülés utáni depresszió, vagy a szülés utáni pszichózis fejlődik, segítsen nekik azonnal forduljon orvoshoz. Ne várja meg, és reméljük a javulást.

Nincs egyetlen oka a szülés utáni depresszió, de a fizikai és érzelmi problémák is szerepet játszhat.

Van egy története a depresszió, sem a terhesség alatt, vagy máskor; Ön bipoláris rendellenesség; Nem volt szülés utáni depresszió után a korábbi terhesség; Van családtagok, akik már voltak depresszió vagy más hangulati stabilitási problémák; Amit tapasztalt stresszes események az elmúlt évben, mint a terhességi komplikációk, betegség vagy a munkahely elvesztése; A csecsemőnél egészségügyi problémák, vagy egyéb speciális igényeket; Van nehezen szoptatás; Gondjai vannak a kapcsolata a házastárs vagy más jelentős; Van egy gyenge támogatási rendszer; Van pénzügyi problémák; A terhesség nem tervezett vagy nem kívánt

Szülés utáni depresszió alakulhat születése után minden gyermek, nem csak az első. A kockázat növekszik, ha

Anyák. Kezeletlen szülés utáni depresszió tarthat hónapokig vagy még tovább, néha válik krónikus depressziós rendellenesség. Még ha kezelik, a szülés utáni depresszió növeli a nő a kockázata a jövő súlyos depressziós epizódok .; Az apák. Szülés utáni depresszió lehet egy gyűrűző hatása, ami érzelmi feszültséget mindenki számára közel egy új baba. Amikor egy új anya depressziós, a depresszió kockázatát a gyermek apja is növeli. És új apukák már nagyobb a depresszió kockázatát, függetlenül attól, hogy partnere befolyásolja .; Gyerekeknek. Anyák gyermekei, akik kezeletlen szülés utáni depresszió nagyobb valószínűséggel érzelmi és viselkedési problémák, például alvás és evés nehézségek, túlzott sírás, és a figyelemhiányos / hiperaktivitás zavar (ADHD). Késések nyelvi fejlődés gyakrabban is.

Kezeletlen marad, a szülés utáni depresszió zavarhatja anya-gyermek kötődés, ami a családi problémákat.

Miután az első találkozót, az orvos utalja be a mentális egészségügyi szolgáltató, aki képes létrehozni a megfelelő kezelési tervet az Ön számára. Érdemes lehet találni egy megbízható családtag vagy barát, hogy csatlakozzanak a találkozó, hogy segítsen emlékezni az összes információ tárgyalt.

Bármilyen tünet, amit tapasztalt, és mennyi ideig; Minden egészségügyi kérdések, beleértve a fizikai állapotok vagy mentális zavarok, mint például a depresszió; Minden gyógyszerek szedése, beleértve vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, valamint vitaminokat és egyéb kiegészítők, valamint a dózisok Kérdések kérdezze meg orvosát

Vizsgálatok és diagnózis

Mielőtt a találkozó, hogy egy listát a

Mi a diagnózis ?; Milyen kezelések valószínűleg segíteni ?; Mik a lehetséges mellékhatások a kezelés amit javasoltak ?; Mennyi és milyen hamar vársz a tünetek javítására a kezelés ?; A gyógyszert felíró te biztos, hogy a szoptatás ideje alatt ?; Meddig kell kezelni ?; Milyen életmódbeli változások segíthet kezelni a tüneteket ?; Milyen gyakran kell látni a nyomon követési látogatások ?; Vagyok kockázata fokozódik egyéb mentális egészségi problémák ?; Vagyok veszélyeztetett Ennek az állapotnak az ismétlődő, ha még egy babát ?; Van-e bármilyen módon, hogy megakadályozzák a kiújulás, ha még egy babát ?; Vannak olyan nyomtatott anyagok, hogy tudok? Milyen weboldalak ajánlanak?

Kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje más kérdés.

Kezelések és gyógyszerek

Az orvos vagy a mentális egészségügyi szolgáltató, aki látja, hogy az esetleges szülés utáni depresszió kérheti

Orvosa általában beszélni veled az érzéseit, gondolatait, és a mentális egészség megkülönböztetni egy rövid távú esetén a szülés utáni baby blues és egy súlyosabb formája a depresszió. Ne légy zavarban. Oszd meg a tünetek orvosával, hogy hasznos kezelési tervet lehet létrehozni az Ön számára.

Mik a tünetei, és mikor kezdik el ?; Már a tünetek is egyre jobb vagy rosszabb idővel ?; Vannak a tünettel a képességét, hogy törődik a baba ?; Úgy érzi, kötött baba, ahogy várható ?; Ön tud aludni, ha van esély, és az ágyból, amikor itt az ideje, hogy felébredjen ?; Hogyan írnád le az energia szintet ?; Már az étvágyat megváltozott ?; Milyen gyakran azt mondják, úgy érzi, ideges, ingerlékeny vagy mérges ?; Voltak olyan Önkárosító vagy a baba ?; Mennyi támogatást jár a gondozó a baba ?; Vannak-e más jelentős stressz az életedben, mint például a pénzügyi vagy kapcsolati problémák ?; Voltál már diagnosztizált más betegségben ?; Voltál már diagnosztizáltak bármilyen mentális egészségi állapot, mint a depresszió vagy bipoláris zavar? Ha igen, milyen típusú kezelés segített a legjobban?

Életmód és a hazai jogorvoslati

Ennek része az értékelés, az orvos

Megküzdés és támogatás

A Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, kiadta az American Psychiatric Association, gyakran használják a mentális egészségügyi szolgáltatók diagnosztizálására mentális betegségek és a biztosító társaságok visszatéríteni kezelésre.

A kezelés és a gyógyulási idő változhat, attól függően, hogy a súlyos depressziója és az egyéni igényekhez. Ha van egy pajzsmirigy vagy egy mögöttes betegség, orvosa kezelni ezeket a feltételeket vagy utalnak, hogy a megfelelő szakembert. Orvosa is utalhat, hogy a mentális egészségügyi szolgáltató.

A baby blues általában elhalványul saját néhány napon belül, hogy egy-két hétig. Eközben

Megelőzés

Szülés utáni depresszió gyakran kezelt pszichoterápia (más néven beszéd terápia vagy mentális egészségügyi tanácsadás), gyógyszeres kezelés vagy mindkettő.

A megfelelő kezelés, a szülés utáni depresszió általában elmúlik hat hónapon belül. Egyes esetekben, a szülés utáni depresszió sokkal tovább tart, egyre krónikus depresszió. Fontos, hogy folytassák a kezelést követően jobban érzi magát. A kezelés leállítása túl korán vezethet a visszaesés.

További információ a szülés utáni depresszió

Szülés után pszichózis azonnali kezelést igényel, gyakran a kórházban. Bánásmód magában

A kezelés a szülés utáni pszichózis kihívást az anya képes szoptatni. Elválasztása a baba teszi szoptatás nehéz, és néhány gyógyszeres kezelésére használják a szülés utáni pszichózis nem ajánlott a nők, akik szoptatnak. Ha gondjai szülés utáni pszichózis, az orvos segíthet a munka révén ezeknek a kihívásoknak.

Szülés utáni depresszió általában nem feltétele, hogy tudja kezelni a saját – de lehet, hogy néhány dolgot meg magad, hogy építeni a kezelési tervet, és segít gyors regenerálódást.

További szülés utáni depresszió

Ne felejtsük el, hogy a legjobb módja annak, hogy vigyázzon a baba, hogy vigyázzon magára.

A már stresszes, kimerítő követő időszakban a baba születése nehezebb, amikor a depresszió fordul elő. De ne feledd, a szülés utáni depresszió soha senki hibája. Ez egy gyakori betegsége, amit kezelni kell.

Tehát, ha gondjaid megbirkózni a szülés utáni depresszió, beszélni egy terapeuta. Kérdezze meg orvosát vagy terapeuta a helyi támogató csoportok az új anya, vagy a nők, akik a szülés utáni depresszió.

Minél hamarabb kapsz segítséget, annál hamarabb lehet teljesen felszerelt, hogy megbirkózzanak a depresszió és élvezze az új baba.

Ha van egy története a depresszió – különösen a szülés utáni depresszió – közölje orvosával, ha azt tervezi, terhességet tervez, vagy amint megtudja, hogy terhes.

Kérdezd meg, hogy töltsenek ki egy depresszió-szűrés kérdőív; Vérvizsgálatot annak megállapítására, hogy a pajzsmirigy is hozzájárul a tünetek; Rendeljen más vizsgálatok esetén biztosítson zárja ki más okai tünetei

Minél több pihenésre, mint akkor; Segítséget elfogadni a család és a barátok, Csatlakozás más új anya; Készítsen ideje, hogy vigyázzon magára; Kerülje az alkohol és a rekreációs drogok, ami lehet, hogy rosszabb hangulatingadozás

Tünetek és kezelés

1

 1

Pszichoterápia. Ez segíthet, hogy beszéljen keresztül aggodalmak egy pszichiáter, pszichológus vagy más mentális egészségügyi szolgáltató. Keresztül terápia, megtalálja, hogyan lehet jobban megbirkózni az érzéseidet, megoldani a problémákat, reális célokat és reagálni a helyzetekre pozitív módon. Néha a családi vagy kapcsolat terápia is segít .; Antidepresszánsok. Orvosa javasolhatja egy antidepresszáns. Ha szoptat, bármely gyógyszer szedése akkor adja meg az anyatejbe. Azonban néhány antidepresszáns lehet használni szoptatás alatt kevés a mellékhatások kockázata a baba. Dolgozzon az orvos, hogy mérlegelje a lehetséges kockázatokat és előnyöket külön antidepresszánsok.

)

Gyógyszer. Amikor a biztonsági biztosítja, kombinált gyógyszerek – mint az antidepresszánsok, antipszichotikumok és hangulat stabilizátorok – lehet használni, hogy ellenőrizzék a tünetek .; Elektrosokk kezelés (ECT). Ha a szülés utáni depresszió súlyos, és nem reagál a gyógyszeres kezelés, ECT ajánlhatók. Alatt ECT, egy kis mennyiségű elektromos áramot alkalmazunk az agy, hogy készítsen agyi hullámok hasonló során bekövetkező roham. A kémiai változások által kiváltott elektromos áram csökkenti a pszichózis tüneteit és a depresszió, különösen akkor, ha más kezelés kudarcot vallott.

Egészséges életmódra. Közé tartozik a fizikai aktivitás, például egy séta a baba, a napi rutin. Próbáld ki, hogy a megfelelő pihenés. Egyen egészséges ételeket és ne fogyasszanak alkoholt .; Reális elvárásokat. Ne gyakoroljon nyomást magad, hogy mindent. Skála vissza a várakozásokat a tökéletes háztartás. Tedd, amit tudsz, és a többit hagyja .; Tedd időt magadnak. Ha úgy érzed, a világ jön le körülötted, hogy egy kis időt magadnak. Öltözz, hagyja el a házat, és látogasson el egy barát vagy fuss egy útra. Vagy ütemezése egy kis időt egyedül a partnere .; Kerüljük szigetelés. Beszélje meg partnerével, a család és a barátok, hogy hogyan érzi magát. Kérdezze más anyák tapasztalatait. Breaking the elkülönítés segítségével úgy érzi, újra embernek .; Kérjen segítséget. Próbálja megnyitni, hogy az emberek közel van, és tudassa velük, segítségre van szüksége. Ha valaki felajánlja, hogy baby-ülni, így egy kis szünetet, vegye fel rajta. Ha tud aludni, hogy egy nap, vagy talán lehet fogni egy film vagy találkozom egy kávéra a barátokkal.

A terhesség alatt, az orvos szoros megfigyelés jeleket és a depresszió tüneteit. Ő lehet, ha a teljes depresszió szűrés kérdőív a terhesség alatt és a szülés után. Néha enyhe depresszió lehet kezelni támogató csoportok, tanácsot vagy más terápiák. Más esetekben, antidepresszánsok ajánlható – még a terhesség alatt .; Miután a baba megszületik, az orvos ajánlhat egy korai szülés utáni szűrés szűrésére jeleit és tüneteit a szülés utáni depresszió. A korábbi ez észlel, a korábbi kezelés lehet kezdeni. Ha van egy története a szülés utáni depresszió, az orvos ajánlhat antidepresszáns kezelést vagy pszichoterápiát közvetlenül a szülés után.