terv b egylépéses orális

Használja a Plan B One-Step

Terápiás Osztály: Fogamzásgátló, progesztin

Farmakológiai Osztály: progesztin

Nem fogamzásgátló módszer 100 százalékos a hatékony. Fogamzásgátló módszerek, például a műtétre veszti vagy nem szex hatékonyabbak. Ez a gyógyszer nem alkalmazható, mint a rendszeres fogamzásgátló módszert. Megvitassák a lehetőségeket fogamzásgátló orvosával.

Plan B® kapható egy over-the-counter gyógyszer a nők 17 éves és idősebb, és csak az orvos által felírt nők fiatalabb, mint 17 éves. Plan B® alatt érhetők el speciális eloszlása ​​nevű programot a kényelmes hozzáférést, Felelős Education (CARE) program. Plan B One–Step® kapható egy over-the-counter gyógyszer bármely fogamzóképes nő.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát levonorgesztrelt tizenéves lányok. Ez a gyógyszer lehet használni fogamzásgátló tizenéves nőstény, de nem ajánlott megkezdése előtt a menstruáció.

Használata előtt Plan B One-Step

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor hatásaival levonorgesztrel nem végeztek az idős populációban. Ez a gyógyszer nem javallott idős nők.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek levonorgesztrel. Lehet, hogy nem egyedi a Plan B One-Step. Kérjük, olvassa el gondosan.

Használja ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint, vagy kövesse az utasításokat a csomagot. Ez a gyógyszer alkalmankénti használatra a sürgősségi fogamzásgátló. Ez nem helyettesítheti a rendszeres fogamzásgátló módszert. Lehet használni ezt a gyógyszert alatt bármikor menstruációs ciklus.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Plan B® kapható egy over-the-counter gyógyszer a nők 17 éves és idősebb, és csak az orvos által felírt nők fiatalabb, mint 17 éves. Plan B One–Step® kapható egy over-the-counter gyógyszer bármely fogamzóképes nő.

Ha hányni 2 órán belül a gyógyszer bevételét követően, forduljon orvoshoz azonnal. Az orvosa egy másik tablettát az Ön számára.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata levonorgestrel

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy szorosan ellenőrizze a gyógyszer megfelelően működik, és nem okoz nemkívánatos hatásokat.

Bár ezt a gyógyszert a terhesség megelőzésére, tudnia kell, hogy ezt a gyógyszert a terhesség alatt károsíthatja a magzatot. Orvosa egy terhességi tesztet, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos alhasi vagy hasi fájdalom 3-5 héttel a gyógyszer bevétele után. Lehet, hogy egy kívüli terhesség a méh (anyaméh), amely az úgynevezett méhen kívüli terhesség. A méhen kívüli terhesség lehet egy súlyos és életveszélyes állapotban. Azt is problémákat okozhat, amelyek megnehezítik, hogy terhes lesz a jövőben.

Előfordulhat, hogy a vér pecsételő néhány nappal a gyógyszer bevétele után. Ha a vérzés folytatódik, több mint 1 hét, kérdezze meg orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer is a következő havi időszakban a vártnál később egy pár napig. Ha a következő időszakban a gyógyszer bevételét követően több mint 1 hét végén, kérdezze meg orvosát azonnal egy terhességi tesztet.

Ez a gyógyszer nem véd meg attól, hogy a HIV / AIDS és más szexuális úton terjedő fertőzések. Ha ez problémát jelent az Ön számára, beszéljen orvosával.

A rendszeres fogamzásgátló módszert, például a fogamzásgátló tabletták vagy a patch nem működik olyan jól, használata közben ezt a gyógyszert. Miután ezt a gyógyszert, akkor kell használni a két formája fogamzásgátló. Használja a fogamzásgátló tabletták vagy tapasz másik fogamzásgátló, például óvszert, membrán, vagy a fogamzásgátló habbal vagy géllel, közben minden más alkalommal, hogy a szex az azonos havi időszakban használta ezt a gyógyszert.

Óvintézkedések használat közben Plan B One-Step

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Plan B One-Step Side Effects

Plan B One-Step (levonorgesztrel)

Elérhetőség OTC Over the counter

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Sürgősségi fogamzásgátlás levonorgesztrel, Plan B, etinilösztradiol / levonorgesztrel, ella, ulipristal, következő választás, fellépjen EK